Organizatorių archyvo nuotr.

Artėjant žiemos sezonui, labai svarbu pasirūpinti tinkamomis žieminėmis padangomis, kurios užtikrina automobilio stabilumą, sukibimą ir saugumą kelyje. Šaltuoju metų laiku keliai gali tapti slidūs dėl sniego, ledo ar šlapio asfalto, todėl būtina pasirinkti padangas, kurios geriausiai atitinka jūsų automobilio ir vairavimo sąlygų reikalavimus. Svarbu atsižvelgti į padangų dydį, gumos sudėtį bei kitus techninius parametrus, užtikrinančius gerą padangų veikimą žiemiškomis sąlygomis.

Populiariausi padangų dydžiai – 205/55 R16 ir R17

Vienas iš dažniausiai naudojamų dydžių vidutinės klasės automobiliams yra 205/55 R16 žieminės padangos. Šis dydis puikiai tinka daugumai lengvųjų automobilių modelių ir suteikia gerą balansą tarp sukibimo, komforto bei kuro sąnaudų. R16 padangos yra ypač populiarios dėl jų universalaus pritaikymo, o jų protektoriaus gylis ir raštas yra pritaikytas taip, kad pagerintų sukibimą su slidžia danga.

Kiek didesnės R17 žieminės padangos dažniau pasirenkamos galingesniems automobiliams arba visureigiams. Šios padangos užtikrina geresnį valdymą dėl didesnio sukibimo ploto, ypač važiuojant didesniu greičiu. Jos suteikia daugiau stabilumo važiuojant sudėtingesnėmis oro sąlygomis, todėl yra geras pasirinkimas vairuotojams, kuriems svarbi kontrolė bei saugumas kelyje.

Minkštos gumos žieminės padangos – puikus pasirinkimas slidžioms sąlygoms

Viena iš svarbiausių žieminių padangų savybių yra gumos mišinys. Minkštos gumos žieminės padangos yra ypač rekomenduojamos, nes jų elastingumas išlieka net esant itin žemai temperatūrai. Ši guma užtikrina, kad padangos gerai sukibtų su ledo ar sniego paviršiumi, o tai padeda išlaikyti automobilio stabilumą slidžiose situacijose. Nors minkštos gumos padangos greičiau dėvisi, jų pranašumas yra akivaizdus važiuojant sudėtingomis ir ekstremaliomis žiemos sąlygomis.

Dideliems automobiliams – R18 žieminės padangos

Jei vairuojate didesnį automobilį, tokią kaip SUV ar visureigį, jums reikės padangų, kurios atlaikytų didesnį svorį ir suteiktų pakankamai stabilumo. R18 žieminės padangos – puikus pasirinkimas tokiems automobiliams. Didesnis padangų plotis užtikrina geresnį sukibimą ir stabilesnį valdymą, ypač kai kelio danga yra padengta sniegu ar ledu. Be to, didesnės padangos dažnai pasižymi didesniu protektoriaus gyliu, kas dar labiau pagerina sukibimą su kelio danga.

Žieminių padangų akcijos ir išpardavimai – kaip sutaupyti?

Artėjant žiemai, vairuotojai vis dažniau dairosi nuolaidų ir specialių pasiūlymų, norėdami paruošti savo automobilius šaltajam sezonui. Žieminių padangų išpardavimai tampa itin populiarūs, nes jie suteikia galimybę įsigyti aukštos kokybės padangas už gerokai mažesnę kainą. Tačiau verta žinoti, kur ir kada ieškoti šių pasiūlymų, kad tikrai rastumėte kokybiškus produktus, kurie užtikrins jūsų saugumą kelyje.

Pavyzdžiui, R16 žieminių padangų akcijos dažnai pasirodo tiek fizinėse parduotuvėse, tiek internete, o sumažintos kainos nereiškia prastesnės kokybės. Daugeliu atvejų tai yra puiki proga sutaupyti, neprarandant reikalingų saugumo savybių. Dažniausiai akcijos taikomos likučiams iš ankstesnių sezonų arba naujoms padangoms, kurioms siekiama pritraukti pirkėjų dėmesį.

Vis dėlto, renkantis pigesnes padangas, svarbu neapsigauti – įsitikinkite, kad jos atitinka visus saugumo standartus. Net jei padangos nėra pačios brangiausios ar žinomiausio prekės ženklo, jos turi užtikrinti tinkamą sukibimą, protektoriaus gylį ir atitikti jūsų automobilio specifikacijas.

Kaip išsirinkti geriausias padangas internetu?

Vis daugiau vairuotojų padangas perka internetu, kur galima rasti daugybę pasiūlymų. Žieminių padangų akcijos internetu leidžia ne tik sutaupyti, bet ir pasinaudoti įvairiomis papildomomis paslaugomis, tokiomis kaip nemokamas padangų pristatymas ar montavimas. Tačiau prieš perkant padangas svarbu įsitikinti, kad jos atitinka jūsų automobilio techninius reikalavimus, nes netinkamas dydis gali neigiamai paveikti automobilio valdymą ir saugumą.

Renkantis žiemines padangas svarbiausia atsižvelgti į savo automobilio dydį, vairavimo įpročius ir sąlygas, kuriomis dažniausiai teks važiuoti. R16 ir R17 žieminės padangos tinka daugumai automobilių ir užtikrina gerą sukibimą bei komfortą. Minkštos gumos padangos yra idealios slidžioms sąlygoms, o didesnės R18 padangos yra puikus pasirinkimas visureigiams.

Patnerio turinys

Taip pat skaitykite: