© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

M. K. Čiurlionio kultūros ir paveldo fondas, organizuojantis nekomercinius švietėjiškus – kultūrinius renginius, šį kartą kviečia prisidėti prie Vilniaus Antakalnio vaikų socialinės globos namų vaikų gyvenimo sąlygų gerinimo. Iš dalies atiduodami duoklę istorijai, garsiems ar mažiau žinomiems Lietuvos kultūros kūrėjams, nacionalinio paveldo išsaugojimui, privalome pasirūpinti ir mūsų ateitimi.

Šioje globos įstaigoje 5 mergaitės ir 6 berniukai šiuo metu gyvena bendrose 134 kvadr. m. patalpose. Jie neturi privatumo ir individualios erdvės, jiems sunku susikaupti, mokytis, išlikti tolerantiškais, dėmesingais ir emociškai stabiliais. Šiose patalpose yra 2 dideli kambariai – gyvenamasis ir miegamasis, rūbinė, tualetas ir dušas. Visi vaikai naudojasi bendromis, prastos techninės ir estetinės būklės patalpomis. Vaikų globos namų pastatas yra senos (pokario laikų) statybos ir dalis pastato, kur gyvena būtent šie 11 auklėtinių, nepritaikyta 10 – 18 metų paauglių poreikiams. Tad kiekvienas iš mūsų galime prisidėti, jog šių jaunuolių kasdienybė taptų jaukesne, kad šiuose, naujomis spalvomis sutviskusiuose namuose, gimtų fantastiškos svajonės. Įstaigos vadovė Elvyra Lotc tvirtina, kad erdvės pertvarkymui jau surinkta didžioji pinigų dalis, tačiau dar vos šiek tiek trūksta… Galbūt šie vaikai, šiandien gyvenantys ne pačiose geriausiose sąlygose, ateityje džiugins savo muzika, kūryba Lietuvoje ar net garsins mūsų šalį pasaulyje.

M. K. Čiurlionio kultūros ir paveldo fondas, skatindamas ir ragindamas prisidėti prie

Antakalnio socialinės globos namų remonto,

sausio 31 d. 14 val.,

rengia labdaros popietę šiuose vaikų namuose (V. Grybo g. 2, Vilnius).

Jos metu Druskininkų džiazo  grupė: Linas Bankauskas (aranžuotojas ir gitaristas), Tomas Čiukauskas (tenorinis saksofonas), Ričardas Meškerys (bosinė gitara), Valdas Meškerys (mušamieji), Lukas Zinkevičius (gitara)

atliks

šiuolaikišką programą „Čiurlionis kitaiP“ (M. K. Čiurlionio kūrinių citatos džiazo ritmu)

 Publiką paprastumu, šiltumu, nuoširdumu žavės aktorių trupė „Teatriukas“ (Dalia Mikoliūnaitė, Žilvinas Ramanauskas, Arturas Varnas).

Reklama: Dušo kabinos

Taip pat skaitykite: